7 motive care explică de ce îți este mereu sete

Simti mereu ca iti este sete sau ca esti pe cale sa te dezhidratezi? Iata care sunt lucrurile care ar putea sa explice nevoia ta constanta de a bea apa.

Ai o alimentatie mult prea sarata. Sarea este cea care atrage apa in afara celulelor tale. Forteaza astfel organismul sa pastreze cat mai multa apa cu putinta. Din acest motiv, mergi mai rar la baie atunci cand mananci mai sarat. Celulele in lipsa de apa trimit un mesaj chimic creierului si vei incepe sa iti fie foarte sete. Diminueaza sodiul deci de la tine din alimentatie si asigura-te ca bei destula apa.

Faci miscare. In zilele in care faci miscare si cand tramspiri mai mult, simti nevoia sa bei mai multa apa. Atunci cand te antrenezi, transpiratia este cea care te face sa pierzi lichide. Daca nu le inlocuiesti iti va fi sete.

Ai stat prea mult la soare. Fie ca este vorba despre parc, gradina sau plaja, primavara sau vara stai mai mult timp la plaja. Te poti dezhidrata chiar si atunci cand esti putin mai activa. Deci daca iti petreci mai mult timp afara, nu uita de sticla de apa.

Poate ca esti diabetic. Anumiti pacienti cred ca atunci cand sunt mai dezhidratai, sufera de diabet. Dar atunci cand esti dezhidratat, organismul incearca sa pastreze cat mai multe lichide. Iar in cazul diabetului, excesul de zahar din sange te va face sa mergi la baie mai des.

Dar pacientii diabetici prezinta urmatoarele 3 semne- sete excesiva, mictiuni excesive si vedere in ceata. Deci daca ai aceste 3 simptome, cel mai bine ar fi sa mergi sa consulti doctorul.

Suferi de xerostomie sau uscaciune a gurii. Anumite maladii provoaca o uscaciune a gurii. Daca glandele tale salivare nu produc destula saliva, s-ar putea sa vrei sa beai mai multa apa si sa te debarasezi de senzatia de gura uscata.

Poate ca suferi de anemie. Celulele sanguine care sunt intr-o stare buna de sanatate distribuie asa cum trebuie sangele in corp. O anemie lejera nu va cauza o sete excesiva, dar daca se agraveaza, iti poate fi sete mereu si te poti simti mereu epuizata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?