Black Panther – în topul filmelor cu cele mai mari încasări în 2018

Black Panther este un film cu super-eroi aparut pe 29 ianuarie 2018 – al 18-lea film produs de Universul Cinematic Marvel si care continua povestea Panterei Negre, un personaj indragit de cinefili, al carui debut a fost inregistrat in 2006, in filmul „Captain America: Civil Warr”.

Regie si scenariu
Black Panther a fost regizat cu maiestrie de Ryan Coogler, a carei contributie poate fi remarcata si la scrierea scenariului, alaturi de Joe Robert. Fiind un film asteptat de toti fanii productiilor Marvel Cinematic Universe, „Black Panther” poate fi vizionat atat in cinematografe, cat si pe site-urile de streaming online.

Distributie
Distributia filmului „Black Panther” este de exceptie, rolul principal apartinand actorului Chadwick Boseman care da viata Panterei Negre si in filmul „Captain America: Civil War”. Pantera Neagra este un personaj liniar, specific MCU, care nu isi modifica reperele esentiale. Intr-o lume fictiva si plina de contraste, Pantera Neagra duce in primul rand o lupta cu propria persoana. Lucrurile se complica mai ales din cauza vulnerabilitatilor si punctelor forte ale adversarului. Ceea ce surprinde dusmanul este umanitatea pe care o manifesta Pantera Neagra.

Criticii il considera mai interesant pe Michael B. Jordan in rolul lui Erik Killmonger, desi este un personaj controversat – din nefericire, acesta apare foarte putin in film. Obiectivele sale sunt nobile si, in final, ajung sa fie impartasite si de T’Challa.

Andy Serkis, de asemenea, are un joc ireprosabil in acest film, desi Ulysses Klaue este un personaj dur si rau. Un plus din partea criticilor este primit de actritele Lupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira si Angela Bassett, care au primit roluri secundare, dar foarte apropiate de personajul principal.

Actiunea filmului
Actiunea filmului este uimitor realizata cu ajutorul efectelor spectaculoase care reusesc sa il plaseze departe de stereotipurile specifice filmelor 123movies hd cu super-eroi, iar scenariul este simplu si foarte usor de inteles: lupta pentru putere in Wakanda.

Wakanda este singurul loc in care se mai pot gasi resurse de vibranium, un tip de adamantium, material care nu poate fi distrus. Bazata pe aceasta substanta, tehnologia wakandezilor ii ajuta sa avanseze si sa evolueze. In Wakanda exista orase futuriste, nave, arme energietice si scuturi personale unice pe glob. Wakanda este un teritoriu ascuns de lume si populatia sa lupta pentru pastrarea secretului.

Noul rege, T’Challa, se confrunda cu adversarul sau la tron, care vrea sa implice tara in problemele globale si sa conduca planeta. Pe de alta parte, T’Challa seamana foarte bine cu Captain America si este un personaj umanizat de relatia cu celelalte personaje, in mod special cu sora sa, Shuri. Alaturi de rege se afla doua personaje puternice, fosta prietena si generalul din Wakanda – cei trei se completeaza unii pe ceilalti in sentimente si abilitati.

Amestecul dintre Africa (traditii, dansuri, obiceiuri, piese vestimentare si moduri de viata sau tipologii) si tehnologia dezvoltata cu vibranium (levitatia magnetica, navele stealth, inovatiile in telecomunicatii sau medicina, dispozitivele foarte avansate) creaza o atmosfera exotica in acest film.

Filmul „Black Panther” este moralizator, intreaga actiune respecta trecutul, dar imbratiseaza viitorul. Cinefilii vor constata ca nu si-au pierdut timpul vizionandu-l!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *