Borneo, atracții turistice pe o minunată insulă

Insula Borneo este împărțită în trei între Malaezia (regiunile Sarawak și Sabbah), Brunei (un stat minuscul situat în partea malaieziană) și Indonezia (regiunea Kalimantan). Aceasta din urmă este mai greu accesibilă și necesită mai mult timp pentru explorare.

Vizitează casele tradițioanale ale triburilor indigene. Nu rata Sarawak Cultural Village, la o distanță de 45 de minute de Kuching. În urma acestei vizite vei afla mai multe lucruri despre cultura indigenă și casele tradiționale.

Muntele Kinabulu. Cel mai înalt vârf al Asiei de Sud-Est (4094 metri), se află în parcul național Kinabalu situat la nord-est de Borneo și oferă o panoramă spectaculoasă asupra insulei. Majoritatea turiștilor veniți aici în drumeție își încep ascensiunea seara pentru a ajunge în vârf la timp pentru a admira răsăritul de soare.

Bobo National Park este situat în apropiere de Kuching. Turiștii pot admira aici maimuțele cu nas lung nasiques care se plimbă în voie prin pădure și mlaștină.

Scufundări la Sipadan. Pentru amatorii de scufundări submarine, partea malaeziană din Borneo oferă cele mai bune locuri pentru scufundări din lume, la Sipadan. Dacă preferi snorkellingul, îndreaptă-ți pașii spre Tunku Abdul Rahman Marine Park (la Sabah). Pentru a plonja printre epavele din al Doilea Război Mondial, îndreaptă-te spre Redgang Island.

Turtle Island este o insulă situată în largul Borneo. Aici se pot admira numeroase țestoase de mare. Dacă ești norocos, poți asista la depunerea de ouă. Turiștii pot vizita un centru de conservare care găzduiește testoasele de mare.

Gungug Mului National Park este situat la Sarawak, în apropiere de Brunei, un fost terioriu de vânătoare, o rețea de grote subterane ce pot fi vizitate. Aici se găsește cea mai mare sală subterană din lume.

Tanjung Puting National Park este un parc național de 400m² unde poți admira urangutani în stare naturală precum și numeroase păsări.

Loksado și munții Meratus reprezintă o destinație populară pentru trekking, accesibilă din micul sat Loksado. Aici turiștii pot practica rafting și să descopere cultura dayak.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?