Care sunt alimentele care te ajută să ai un corp de vis?

Ai încercat să ai o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, dar nu ai ajuns încă la corpul mult visat şi la un abdomen perfect? Poate ar trebui să ai mai mare grijă la alimentele pe care le pui în farfurie.

Limitează fructele şi legumele care pot fermenta. Fructane pentru unele legume, fructoză pentru fructe, galactan pentru legumele uscate…. Aceste molecule cu un nume ciudat sunt în realitate nimic altceva decât zahăr. Iar structura lor moleculară nu este benefică pentru sistemul nostru digestiv. Acestea nu se pot digera în întregime, ajung în intestine unde atrag apa, se umflă, fermentează şi pot hrăni bacteriile locale. Aici încep balonările şi gazele….consumă fructe şi legume cât mai coapte, fără coajă şi seminţe şi evită pe cât posibil anghinarea, ceapa, ciupercile, prunele, mango, ardei verde sau vinetele.

Schimbă felul în care găteşti. Fructele şi legumele crude şi întregi sunt mai greu de digerat. Fibrele lor sunt mai dure iar coaja şi seminţele pot irita intestinele. Iar mirodeniile, alimentele acide, unele supe, sarea şi grăsimea nu sunt deloc benefice pentru sistemul digestiv. Consumă cât mai multe crudităţi care te ajută să slăbeşti şi care pot umple stomacul în acelaşi timp. Iar sfecla roşie şi morcovii cruzi au un indice glicemic mai scăzut. Schimbă mirodeniile cu ierburi aromatice cu ierburi proaspete, lăsând la fermentat legumele uscate şi răzuind şi tăind cât mai mici alimentele pentru a facilita cumva munca intestinelor.

Privilegiază pseudocerealele. Adică quinoa, hrişcă, tapioca, mei, amaranth sau bulghur. Dar şi orezul basmati, pastele fără gluten, orezul alb, cartofii dulci sau mălaiul. Pâinea cu drojdie ar trebui să fie folosită în locul baghetei şi consumul de lactate limitat la o singură porţie pe zi. Renunţă la grâu, la porumb, la secară sau orz care pot cauza probleme intestinale.

Un comentariu la „Care sunt alimentele care te ajută să ai un corp de vis?

  1. The Amazing Spider-Man 2 pe 123movies
    In cele 142 de minute puteau sa bage mai multa actiune, in schimb, sunt multe momente de palavrageala, de vorbarie (unele chiar in plus). Scenele de actiune sunt impresionante, efectele speciale sunt spectaculoase, soundtrack-ul e pe masura, iar umorul se infiltreaza bine si el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?