Care sunt florile comestibile pe care le poți adăuga în meniu?

Natura, dar şi grădina noastră, poate fi de real ajutor atunci când vine vorba despre plante şi flori preţioase cu o mulţime de beneficii. Unele dintre ele sunt foarte bogate pe plan nutriţional, în timp ce altele sunt foarte parfumate şi savuroase.

Muşeţelul roman. Este o floare comestibilă cu un parfum delicios. Este ideală deci pentru a aromatiza salatele şi deserturile. Este tonică, poate facilita digestia, este antispasmodică şi analgezică.

Cicoarea sălbatică. O altă floare comestibilă, Cicoarea sălbatică, era folosită încă din Egiptul Antic pentru proprietăţile sale medicinale. Este depurativă, tonică, laxativă şi stimulează digestia.

Macul. Petalele de mac se pot degusta proaspete sau uscate, la fel ca şi bobocii sau seminţele. Macul poate calma inflamaţiile, stimulează căile respiratorii, este calmant, astringent şi expectorant.

Muşcata. Unele varietăţi de muşcată au flori comestibile ce se pot folosi la deserturi, prăjituri sau jeleuri. Poate să combată toxinele din organism, este cicatrizantă şi digestivă.

Lavanda. Foarte folosită datorită parfumului său specific, foarte pronunţat, lavanda are şi unele proprietăţi medicinale benefice. Florile de lavandă sunt delicioase în dulceaţă, prăjituri, jeleuri sau bomboane. Se pot folosi şi pentru a aromatiza oţetul, sosurile sau marinatele. Lavanda poate fortifica organismul, este antiseptică şi cicatrizantă.

Oxalis. Oxalis sunt nişte flori mici violete care se folosesc destul de mult în medicina tradiţională. Principala lor virtute? Cea de a curăţa organismul de impurităţi. Au deci o acţiune depurativă asupra sângelui, diuretică dar pot calma şi setea sau temperatura corpului.

Păpădia. Se foloseşte în bucătărie de secole. Gustul său amar mai mult sau mai puţin pronunţat este semnul unor proprietăţi depurative. Este deci ideală pentru o cură detox de primăvară. Foarte bogate în vitamine, florile de păpădie se pot folosi în omlete, salate, supe sau chiar limonade. În plus, au o acţiune tonică şi depurativă.

Un comentariu la „Care sunt florile comestibile pe care le poți adăuga în meniu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?