Ce trebuie să faci pentru a avea un intestin „fericit”?

Ştiai că există mai multe feluri în care poţi avea grijă de intestinele tale pentru ca acestea să fie „fericite”? Da, sună ciudat. Ce înseamnă un intestin „fericit”? Înseamnă un organism în care flora intestinală este una echilibrată. Iar o floră echilibrată înseamnă o stare foarte bună de sănătate în general.

Iată câteva rezoluţii de adoptat deci pentru ca organismul să se simtă cel mai bine, intestinele în special.
– trebuie să ai o alimentaţie cât mai echilibrată şi variată.
– adaugă în meniu cât mai des alimentele care conţin probiotice. Adică iaurturi, varză acră şi alte alimente care sunt fermentate. Prebioticele sunt şi ele de mare ajutor. Pe lângă probiotice mai consumă şi leguminoase sau unele fructe şi legume care conţin prebiotice.
– măreşte consumul de fibre alimentare prin intermediul fructelor, al legumelor, al leguminoaselor, al nucilor sau al seminţelor integrale.
– cel mai bine ar fi să încerci să reduci consumul de carne roşie şi de mezeluri.
– privilegiază cele mai bune surse de proteine precum leguminoasele, nucile, seminţele, carnea de pui sau peştele.
– alege să consumi grăsimile bune care sunt conţinute de unele alimente precum avocado, nuca de cocos, peştele, untul ghee, nucile, seminţele şi untul provenit din ele sau uleiul de măsline extra virgin.
– consumă doar alimente foarte bogate în antioxidanţi. Polifenolii de exemplu, acţionează ca şi prebioticele şi stimulează formarea bacteriilor benefice în intestin. Se regăsesc în special în mere, căpşuni, roşii, cartofi, banane, ciocolata neagră cu peste 70% cacao, în ceaiul verde sau negru şi în vinul roşu.
– evită pe cât posibil consumul de alimente procesate industrial şi nu exagera cu zahărul şi cafeaua.
– bea cât mai multă apă, între 1.5 litri-2 litri de apă pe zi.
– fă cât mai multă mişcare şi limitează consumul de alcool.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?