Cele mai bune asocieri alimentare pe care le poți face

Atunci când vrei să te bucuri de un meniu cât mai nutritiv, trebuie să ştii că unele alimente ar trebui să fie consumate împreună, deoarece fac o casă foarte bună în doi. Care sunt cele mai simple şi mai nutritive asocieri alimentare pe care ai putea să le faci pentru a fi în formă?

Pe lângă faptul că sunt foarte savuroase, unele alimente, consumate împreună te ajută să absorbi mai bine unii nutrienţi. Care sunt cele mai bune dintre ele?

Iaurtul şi banana. Iaurtul este foarte bogat în proteine iar banana în potasiu. O combinaţie perfectă pentru micul dejun sau pe post de gustare atunci când vrei să îţi revii după o activitate fizică. Dacă vei combina potasiul cu alimentele bogate în proteine precum iaurtul grecesc te vei pueta bucura de o mulţime de beneficii pentru organism.

Morcovii şi hummusul. Nu e de mirare că morcovii sunt foarte apreciaţi pentru gustul lor dulce. 100 de grame de morcovi conţin foarte putine calorii. Alături de hummus reprezintă cea mai bună gustare pentru a-ţi face plinul de energie.

Ouă şi broccoli. Gălbenuşul de ou conţine vitamina D care te ajută să reduci riscul de a suferi de depresie sau osteoporoză. In plus te ajută să optimizezi absorbţia de calciu şi de fosfor. Ideea este să se consume alături de crucifere precum brocoli sau varză. Brânza este şi ea o sursă foarte interesantă de calciu.

Legumele verzi şi uleiul de măsline. Vitamina K este cea care este de mare ajutor atunci când vine vorba despre protejarea oaselor şi despre coagularea sângelui. Vitamina K se află în legumele verzi, o vitamină care este solubilă alături de grăsime.

Căpşunile şi spanacul. Dacă vrei să optimizezi absorbţia de fier, cel mai bine ar fi să consumi alimentele bogate în fier alături de cele bogate în vitamina C. Căpşunile şi spanacul sunt cea mai bună combinaţie în salate sau sucuri smoothie. Alte combinaţii – năutul şi roşiile sau broccoli plus ardei roşu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?