Cross the Line, un thriller palpitant de David Victori

Al doilea lung-metraj al lui David Victori nu ne lasa sa respiram nici macr o secunda. Filmul vorbeste despre caderea in Infern a unui tanar pe nume Daniel, obligat sa lupte pentru a supravietui.

Dani este un tanar bun la suflet insa taciturn care si-a consacrat ultimii ani din viata avand grija de tatal sau grav bolnav. Dupa moartea acestuia, decide sa isi refaca viata si cumpara un bilet pentru a face turul lumii. Insa, exact inainte de a pleca, o intalneste din intamplare pe Mila, o femeie teribil de atragatoare insa extrem de instabila. Ceea ce incepe ca o aventura neasteptata se transforma rapid intr-un cosmar pentru Daniel…

Daniel este un tanar obisnuit, normal. A avut grija de tatal sau pana cand acesta si-a inchis ochii pentru totdeauna si, dupa moartea sa, decide sa faca o calatorie in jurul lumii. Dar, inainte de a porni in calatorie o cunoaste pe Mila, o tanara care ii da universul peste cap. Mila reuseste sa il convinga pe Daniel sa isi faca un tatuaj si il influenteaza intr-o mare masura. Realizatorul ia spectatorul prin surprindere cu o actiune trepidanta aparuta din senin. Initial fascinat, Daniel se afla intr-o situatie fara iesire, in mijlocul unei nopti salbatice care pare fara sfarsit. Tanarul barbat este introdus intr-un univers pe care nu il cunoaste si al carui coduri nu le cunoaste.

Din punct de vedere vizual, realizatorul vine cu o nota de punk pentru acest film, in privinta scufundarii in Infern a personajului principal. Scenele de lupta sunt mai degraba hardcore si unele scene ne amintesc de filmul Hardcore Henry in care personajul principal isi descoperea suprinzatoare facultati de adaptare pentru a supravietui.

Conceptul unui barbat obisnuit obligat sa se autodepaseasca pentru a supravietui nu este nou insa, in schimb aici este filmat cu maiestrie de un realizator care gaseste in actorul principal interpretul perfect pentru un cosmar nocturn.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?