Cum alegem smartphone-ul pentru copil?

Copilul tau a inceput scoala si te-ai gandit ca cel mai bine ar fi sa ii cumperi un telefon pentru a tine legatura cu el. A venit vremea sa ii cumperi primul smartphone. Or, trebuie sa tii cont ca, chiar daca este copil, acesta are nevoi specifice. Trebuie sa ii gasesti ceva pe plac si sa tii totodata cont de buget. Iti vom da cateva sfaturi in acest sens pentru a gasi telefonul ideal pentru fiul sau fiica ta.

Tu esti singurul care cunoaste nevoile si cerintele progeniturii tale, care nu sunt chiar atat de indepartate de cele ale unui adult – design, putere, un ecran frumos, autonomie si poze frumoase. Cu toate acestea, achizitionarea unui telefon in genul lui Galaxy S10 sau iPhone XS poate parea un lucru exagerat pentru un copil de 6-7 ani, exista si alte referinte la preturi acceptabile.

Un pret corect cu o configuratie corecta. Daca vrei sa achizitionezi un smartphone pentru copilul tau, principalul motiv pentru care faci acest lucru este pentru a pastra contactul cu el, atat prin apeluri cat si prin mesaje. La toate acestea se adauga dorintele progeniturii tale pentru jocurile video, pentru fotografii. Chiar daca este copil acest lucru nu inseamna ca nu va fi preocupat de look-ul telefonului. Un copil de sapte ani nu are aceleasi nevoi cu un adult sau un adolescent de 17-18 ani. Exigentele cresc odata cu varsta. Majoritatea smartphone-urilor intre 100-200 de euro sunt mai mult decat suficiente pentru o utilizare frecventa si pentru folosirea anumitor aplicatii sau jocuri. Insa, pentru a profita de aplicatii mai gurmande (precum Tik-Tok, Snapchat sau Netflix) cel mai bine ar fi sa optezi pentru configuratii mai solide intre 200 si 300 de euro.

Acest segment de pret este cel care se dovedeste a fi cel mai interesant in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Daca copilului tau ii place sa se joace, cu siguranta isi va dori un produs capabil sa animeze ultimele jocuri 3D precum Fortnite. Produsele sub 300 de euro sunt mai mult decat suficiente insa calitatea risca sa nu fie cea optima. Pentru un copil care petrece mult timp pe telefon, jucand, un telefon cuprins intre 300-400 de euro este necesar.

Marimea ecranului. Evita telefoanele cu un ecran prea mic, 5,5 inchi este un compromis bun. Cu cat copilul este mai mare, cu atat va putea folosi fara probleme telefoane cu un ecran mai mare.

Apple si…ceilalti. Marea majoritate a aplicatiilor folosite de tinerii din ziua de azi exista atat pe iOS cat si pe Android. Exista si platforme de aplicatii de control parental care pot supraveghea activitatea, sa blocheze unele aplicatii sau site-uri. Este posibil ca un copil sa fie mai atras de un iPhone care se bucura de o excelenta imagine de marca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?