De ce ouăle sunt aliații perfecți pentru slăbire?

Cel mai adesea, foarte multă lume este tentată să creadă că slăbirea nu este deloc compatibilă cu un consum de ouă. Şi asta deoarece gălbenuşul de ou conţine foarte mult colesterol.

Trebuie să ştii însă că este exact invers. Ouăle sunt de mare ajutor atunci când vine vorba despre slăbire. De ce?

Ouăle nu conţin multe calorii. Cea mai bună şi cea mai simplă modalitate de a slăbi este diminuând aportul zilnic de calorii. În acest sens ouăle sunt aliaţii perfecţi, deoarece conţin în jur de 80 de calorii. Cu toate acestea însă, sunt foarte nutritive, mai ales gălbenuşul. O salată şi două, trei ouă fierte reprezintă deci cea mai bună idee pentru prânz, fiind un preparat care nu conţine mai mult de 300 de calorii.

Ouăle sunt pline de proteine. Şi un regim alimentar bazat pe o cantitate mare de proteine este cel care măreşte senzaţia de saţietate comparativ cu un fel de mâncare cu acelaşi număr de calorii dar fără ouă.

Ştiai că există un fel de scară care evaluează până la ce punct un aliment te poate sătura? Ei bine, ouăle sunt aflate foarte sus pe această scară. Consumând astfel ouă, nu vei mai vrea să ronţăi dulciuri sau chipsuri nesănătoase seara sau în orice alt moment al zilei.

Ouăle îţi pot stimula metabolismul. Există un proces din organism care se numeşte termogeneză. Adică energia produsă de un aliment atunci când vine vorba despre a digera un aliment. Iar termogeneza pentru proteine este mult mai importantă decât cea pentru glucide sau grăsimi.

Cu alte cuvinte, corpul arde mai multe calorii atunci când vine vorba despre digerarea ouălor decât faţă de o pâine prăjită cu unt. Deci alimentele bogate în proteine te ajută să arzi mai multe calorii.

Ouăle sunt perfecte pentru a începe bine ziua. Ouăle consumate la micul dejun te vor ajuta să reduci numărul de calorii consumate în timpul zilei. Pe lângă faptul că te vei simţi sătul întreaga zi, vei consuma mai puţine calorii fără să depui vreun efort însă.

Un comentariu la „De ce ouăle sunt aliații perfecți pentru slăbire?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?