De ce românii nu prea dau bani pe jocuri

Se știe peste tot că noi, românii, ocupăm locurile fruntașe în sondajele legate de pirateria pe internet și mulți se întreabă de ce, cum, cum s-a ajuns în halul ăsta și vorbesc despre acest subiect ca și cum ar reprezenta o foarte mare tragedie. De fapt, în esență, ideea de a lua pe gratis ceva ce poți cumpăra reprezintă ori lipsa de bani ori de interes în susținerea companiei responsabile cu crearea, întreținerea și comercializarea jocului respectiv.

Și eu am downloadat foarte mult de pe torrente, dacă ar fi să fac o comparație în procente între cât am piratat și cât am cumpărat ar fi cam 99% la 1%. În ultimul timp însă am început să cumpăr mai mult decât downloadez și o să vă mire motivul: comoditate.

Da, după ce ani la rând mi-am bătut capul cu crack-uri și key-uri pentru diverse programe și jocuri am ajuns la concluzia că merită să dau câțiva euro pentru a-l lua de pe platforme gen Steam fiindcă totul e mult mai simplu acolo. Dai next de câteva ori și în ceva timp jocul e gata instalat, mai simplu de atât nu se poate.

Cei drept am fost lăsat fără ceva bani în buzunar de pasiunea mea pentru jocuri cumpărate dar pot spune că a meritat fiindcă m-am pus în pielea unui producător de jocuri. Oare cum m-aș simți dacă aș investi mulți bani într-o echipă care să creeze un joc și după ce-l pun la vânzare să scot profit toată lumea l-ar lua de pe torrent?

Vă recomand să faceți ce vreți voi, cum simțiți că e mai bine pentru voi și pentru cei din jur. Eu personal, înainte să cumpăr un joc, îl iau de pe torrent sau în varianta demo de pe site-ul producătorului ca să mă lămuresc dacă-mi place și dacă se mișcă bine pe configurația mea iar dacă trece testul îl cumpăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *