Dublin, orașul pub-urilor din Irlanda

Dublin este capitala și totodată cel mai mare oraș din Irlanda. Centru istoric, politic, artistic și cultural, Dublin este un oraș dinamic și atrăgător. Ești pregătit să descoperi acest oraș cosmopolit?

Vizitează Trinity College. Vizitează Trinity College, reputat pentru faptul că a format nume mari precum Oscar Wilde sau Samuel Beckett. Frumoasa sa bibliotecă păstrează cele mai vechi manuscrise din Irlanda printre care Cartea din Kells, o operă somptuoasă din anul 800. Trinity College se întinde pe o suprafață de 19 hectare iar campusul actual este constituit din clădiri istorice și noi, printre care o galerie dedicată științelor ce se poate vizita.

Descoperă Temple Bar. Temple Bar este cartierul din centrul istoric dedicat ieșirilor și shoppingului. Cartierul adăpostește o mulțime de baruri, restaurante și magazine. Trebuie să guști neapărat din berea Guiness.

Castelul Dublin a fost pe vremuri sediul guvernului britanic, până în 1922. Clădirea originală a fost ridicată în secolul XVII însă castelul a cunoscut multiple renovări până în secolul XVIII. O mare parte din edificiu datează din această perioadă. Actualmente, aici se organizează concerte și conferințe. O mare parte din sălile castelului sunt deschise publicului.

Catedrala St. Patrick a fost construită în secolul XII pe un fost lăcaș de cult celt. Este situată în locul în care Patrick de Irlanda își boteza fidelii. Edificiul a fost renovat datorită sprijinului financiar adus de Benjamin Guiness. Sf. Patrick este sărbătorit an de an pe data de 17 martie.

Închisoarea Kilmainham a fost construită în secolul 18. Mult timp considerată o închisoare model, permițând izolarea și spionarea deținuților, închisoarea a fost folosită de britanici în epoca victoriană pentru încarcerarea independenților irlandezi. Azi, închisoarea este dezafectată și servește drept muzeu al istoriei naționalimsului irlandez. Vizite ghidate sunt organizate în fiecare zi.

Malahide. În partea de nod, suburbia Malahide dezvăluie o altă latură a orașului cu plaja sa, casele șic și domeniul castelului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?