Locuri de vizitat în Mexic – hai în vacanță

Mexicul este o destinație de vacanță la care râvnesc o mulțime de persoane, din întreaga lume. Cine nu a auzit de celebrul Cancun și de plajele cu nisip fin puse la dispoziția turiștilor?

Capitala, Mexico. În capitala mexicană există mai multe locuri interesante de vizitat. Nu trebuie să ratezi Zocalo, piața principală dominată de o catedrală imensă. Mexico adăpostește un număr mare de muzee, cel mai cunoscut fiind muzeul național de antropologie care adună o colecție imensă de obiecte datând din cultura pre-hispanică.

Piramida soarelui, Toeotihuacan. Unul din cele mai celebre situri arheologice din țară unde turiștii pot descoperi o piramidă imensă, de 70 metri înălțime. O excursie spre această piramidă se poate face din Mexico, situat la 50 de kilometri.

Orașul colonial Guanajuato este un fost oraș minier înconjurat de munți. A fost fondat de spanioli și este înscris în patrimoniul mondial Unesco datorită frumoaselor biserici baroce și clădirilor ce datează din epoca colonială. Este un oraș cunoscut pentru rețeaua de străzi subterane care permit parcurgerea orașului.

Siturile arheologice Maya. Aflat în vizită în Mexic trebuie să vizitezi neapărat următoarele temple și piramide:
• Chichen Itza, cel mai celebru sit arheologic din lume și noua minune a lumii;
• Yaxchilan și Bonampak, situate în partea de est a statului Chiapas, în apropiere de granița cu Guatemala;
• Tulum și peisajele sale idilice;

Cancun. Ruine meso-americane, festivaluri culturale, plaje uluitoare, climat tropical, hoteluri de vis, cultura bogată…iată ce le oferă Cancun turiștilor săi. Situat în partea de sud-est a Mexicului, Cancun este unul din cele mai frumoase resorturi din lume. Gastronomia locală este pur și simplu delicioasă.

Oaxaca city. Capitala statului cu același nume, situat în partea de sud a țării, Oaxaca este situat la o altitudine de 1500 de metri. Se pot vizita aici numeroase clădiri și monumente datând din epoca colonială, claste în patrimoniul mondial al umanității.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?