Mic dejun sănătos – alege cele mai bune ingrediente

Vrei să faci cele mai sănătoase alegeri atunci când vine vorba despre cea mai importantă masă a zilei? Pentru că atunci când vine vorba despre un mic dejun energizant şi sănătos, trebuie să îţi alegi aşa cum trebuie ingredientele, iată câteva recomandări.

Trebuie să privilegiezi. Seminţele de chia sau de in măcinate. Foarte bogat în fibre şi acizi graşi omega 3, sunt de mare ajutor pentru reglarea tranzitului intestinal. Le poţi adăuga în cereale sau iaurturi,

Ouăle. Sunt o sursă foarte bună de proteine sănătoase, cu condiţia să nu fie preparate în materii grase. Sau să renunţi la clasicul trio de la micul dejun- omletă, cârnaţi şi şuncă.

Iaurtul grecesc. Este foarte bogat în proteine şi foarte hrănitor. Este mult mai săţios decât iaurturile light.

Untul de nuci. Adică de arahide sau de migdale. Este o altă sursă excelentă de proteine. Cel mai bine ar fi să îl alegi natural, pentru grăsimile sale bune.

Trebuie să eviţi. Biscuiţii sau dulciurile de la micul dejun. În general conţin mult prea multe grăsimi, mult prea mult zahăr şi nu satură deloc.

Sucurile de fructe. Sucurile de fructe conţin în general mult prea mult zahăr şi mult prea puţine fibre din păcate. Pentru a beneficia din plin de toţi nutrienţii din fructe, cel mai bine ar fi să se consume întregi sau în smoothie.

Cafeaua sau ceaiul. Două băuturi care nu sunt atât de nesănătoase în sine. Nu le bea pur şi simplu atunci când iei micul dejun deoarece pot împiedica absorbţia unor nutrienţi precum fierul. Consumă-le cel mai bine cu o oră înainte sau după masă.

Terciul gata preparat. Poate să conţină foarte mult zahăr, dar şi foarte multă sare. Cel mai bine ar fi să îl prepari în casă sau să ai grijă să nu conţină mai mult de 8 grame pe o porţie de 40 de grame.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?