Muzee de vizitat în Lisabona când ai ocazia

Lisabona este un oraș perfect pentru pasionații de muzee de tot genul. Să descoperim împreună cele mai bune muzee potrivite atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Muzeul Calouste Gulbekian
În partea de nord a Lisabonei se află muzeul Calouste Gulbekian, nu departe de Centrul de Artă Modernă. Primul proprietar al colecțiilor prezente în această clădire a dat numele acestui muzeu. După decesul acestuia, mare pasionat de artă, Statul, care a moștenit întrega colecție, a creat acest muzeu în 1969. Obiecte Art Deco, statuete egiptene, obiecte de artă orientale și europene, aici turișii pot găsi de toate din toate epocile.

Muzeul Berardo
În cadrul acestui muzeu din Lisabona turiștii pot găsi numai puțin de 900 de opere permanente aparținând lui Joe Berardo, un om de afaceri portughez pasionat de artă. Dacă vrei să vizitezi acest muzeu în mai multe reprize, ai posibilitatea de a descoperi o mulțime de taboluri noi deoarece colecția personală a lui Joe Berardo numără 4000 de opere pe care le folosește pentru a crea expoziții temporare în cadrul muzeului său.

Muzeul Marinei
Dacă iubești marea, istoria și vapoarele, muzeul Marinei din Lisabona este fără îndoială o atracție ce nu trebuie să lipsească de pe lista ta de vizite. Acest muzeu și-a deschis porțile în 1962, într-o parte a mănăstirii Jeronimos. Aici, construcțiile navale sunt în centrul atenției. Astfel, turiștii au posibilitatea de a afla mai multe lucruri cu privire la evoluția navelor sau a celor mai moderne vapoare. Machete, instrumente de navigare, nimic nu lipsește din acest muzeu dedicat pasionaților de marină.

Oceanarium
Ideal pentru o vizită în familie. Oceanarium este un muzeu oceanografic care seduce prin arhitectura ieșită din comun. O construcție magnifică, inaugurată în 1998, acoperită cu un acoperiș din sticlă. În interior, se pot admira 15 000 de animale marine și 250 de specii de plante care populează al doilea acvariu ca mărime din lume.

Un comentariu la „Muzee de vizitat în Lisabona când ai ocazia

  1. The Interview pe Couchtuner

    Comedie tipica James Franco si Seth Rogen. 😆 Umor porcos, chiar daca nu are nici o legatura povestea, tipul asta de umor mi-a adus aminte de American Pie. Un sfat, celor care vor sa il vada..nu luati subtitrarea in Romana, ca am gasit vreo 5 subtitrari..BSPlayer-ul inca vreo 3 si toate erau aiurea. Adica, sincronizarile erau perfecte doar ca traducerea in sine, proasta cat si foarte multe dezacorduri si fraze care nu aveau nici o legatura cu faza. Per total un film bun, de vizionat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?