Stilul profesorilor ne ”obligă” să copiem

Câți dintre voi nu ați copiat niciodată la scoală? Hai mâinile sus. Nimeni? Știam eu. E imposibil să nu copiezi, mai ales la testele acelor profesori care te obligă să o faci, din simplul motiv că nu sunt interesați de ceea ce fac și vor să dea la toată lumea 10.

În general a fost așa la materiile lejere. Religie, muzică, unde chiar ne dădea test din teorie. Am avut profesori de engleză asemănători, chiar și de română câțiva ani. Îmi amintesc acel profesor de română. Noi nu aveam niciodată teme, nimic de învățat sau de pregătit, iar la teste, nimeni nu lua sub șapte. A fost oarecum bine, mai lejer, dar următorul an a dat în noi o agitată de ne-a rupt.

La liceu nu am mai prea învățat decât la materiile pentru bacalaureat. Deci, la restul, copiam. De pe foițe, de pe telefon, de pe cea, fiecare cum putea. Îmi pare rău că eu eram tipul de la care se copia și nu puteam copia și eu de la vreun coleg. Eu trebuia să mă pregătesc cu notițele.

În cele din urmă mă bucur că am scăpat de generală, liceu și tot ce mai era în acea lume. Nu a fost bine. Mulți ani nu am învățat nimic. Veneam acasă mai obosit din cauza zgomotului și al toanelor profesoarelor, decât din cauza cantității de informație pe care am primit-o. La facultatea viața a fost super. Complet diferită, fără stres aiurea, doar pentru motive întemeiate.

Prima sesiune a fost ușoară, a doua a fost teroare, m-am lăsat de învățat pentru că îmi părea prea ușor. În orice caz, am trecut fără vreo restanță. A fost frumoasă viața, cu bune, cu rele, dar totuși nu aș vrea sp mai retrăiesc acele momente. A fost suficient o dată să trec prin ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *