Top 5 beneficii ale pepenelui galben

Pe post de aperitiv sau de desert, pepenele galben este fructul care trebuie să se savureze fără moderaţie vara. Este dulce, răcoritor şi plin de prospeţime, având grijă în acelaşi timp de sănătatea ta.

Contrar ideilor preconcepute, pepenele galben nu este un fruct. Aparţine familiei cucurbitaceelor, la fel ca dovlecelul sau dovleacul plăcintar. Adică este o legumă. Acest lucru nu îl împiedică însă să fie dulce, cu foarte puţine calorii şi mai ales cu o mulţime de virtuţi pentru sănătate. Iată care sunt principalele sale beneficii.

Pepenele galben are grijă de ochi şi de piele. Pepenele galben face parte din cele mai bogate fructe în betacaroten, alături de mango şi de caise. Betacarotenul este cel care se transformă în vitamina A la noi în organism, fiind un antioxidant extrem de interesant deoarece protejează retina şi poate ameliora vederea nocturnă. Este un aliat de preţ şi atunci când vine vorba despre piele, deoarece o protejează şi favorizează bronzul în acelaşi timp.

Pepenele galben poate diminua retenţia de apă. Pepenele galben are proprietăţi diuretice. Este foarte bogat în săruri minerale, potasiu şi calciu. Bogăţia sa în potasiu este cea care ajută atunci când vine vorba despre eliminare apei în exces şi umflăturile legate de retenţia de apă în ţesuturi.

Pepenele galben poate să scadă hipertensiunea. Pepenele galben este foarte bogat în potasiu iar jumătatea unui pepene galben reprezintă în jur de 20% din aporturile zilnice recomandate. Nivelul de potasiu este de mare ajutor atunci când vine vorba despre restabilirea echilibrului într-o alimentaţie mult prea bogată în sodiu.

Pepenele galben poate frâna progresul artritei. Betacarotenul care se mai regăseşte în morcovi, dovlecel sau caise este de mare ajutor atunci când vine vorba despre protejarea contra artritei inflamatorii.

Pepenele galben reduce riscul de a suferi din cauza cancerului. Este cazul mai ales al pepenelui oriental care are efecte antimutagene şi antioxidante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?